Pizza met gehaktballetjes, paprika en ui

  • Internationaal,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-04-2013
  • Pizza met gehaktballetjes, paprika en ui

    Pizza met gehaktballetjes, paprika en ui

    Pizza met gehaktballetjes, paprika en ui

Een niet al te moeilijk, heerlijk en ook redelijk goedkoop recept. Tussen de 6-7 euro

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

    pizzadeeg

    2,5 dl lauw water
    1 zakje droge gist voor 500 gr bloem
    500 gr bloem + extra bloem om werkvlak te bestuiven
    1 kl zout
    0.5 dl olijfolie
    1/2 kl suiker (belangrijk voor het rijzen)

    TIP:
    Deeg rijst enkel in een warme, vochtige, tochtvrije omgeving. Creëer deze ideale omgeving als volgt :
    Neem een kookpan, giet er een bodempje heet water in en zet de kom met het pizzadeeg in de kookpan. Sluit de kookpan goed af met huishoudfolie.



Ingrediënten voor de garnering

6 el olijfolie
2 uien, in fijne schijfjes gesneden
1 rode paprika, in blokjes
1 gele paprika, in blokjes
1 groene paprika, in blokjes
250 gr gehakt
1 teentje knoflook uit de knijper
1/2 groentebouillonblokje
tabasco naar smaak
2 blikjes geconcentreerd tomatenpuree (totaal ong. 140 gr)
200 gr geraspte kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakplaat voor het pizzadeeg; huishoud folie en kookpan

Voorbereiding

oven voorverwarmen op 220 graden C.

Bereidingswijze


    Bereiding van het deeg:
    Meng de droge gist met 3 el lauw water + suiker in een kommetje. Dek het kommetje af met vershoudfolie en laat 5 min. rusten. De gist wordt schuimig en zal zeker 3 keer in volume toenemen.
    Vermeng het zout goed met de bloem.
    Neem een grote ronde kom en doe daar de bloem in met in het midden een kuiltje. Giet daarin de opgeloste gist + olijfolie + beetje water. Kneed vanuit het midden naar de rand van de kom toe. Af en toe water bijgieten totdat het deeg wat aan elkaar begint te plakken. Stort het kruimelige deeg op een met bloem bestrooid werkblad en kneed nog zeker 15 min tot het deeg soepel aanvoelt. Als na 10 min kneden het deeg nog plakkerig is, strooi er wat bloem over en kneed verder.
    Maak een bol van het deeg en doe die terug in de grote ronde kom. Dek af met huishoudfolie en zet het pizzadeeg op een warme, vochtige, tochtvrije plaats (lees zeker de tip !). Laat het deeg rijzen tot het volume verdubbeld is (ong 1 u).
    Kneed het deeg een tweede maal en rol deze uit tot een lap ter grootte van de bakplaat die je gaat gebruiken (klassieke bakplaat is 30 x 35 cm).
    De pizzabodem is klaar om gegarneerd te worden.


De garnering:

Verhit de olie en fruit de ajuin + paprika (ong 10 min).
Kruid het gehakt met knoflook + verkruimeld groentebouillonblokje + tabasco. Maak er mini-balletjes van. Doe de gehaktballetjes bij de ajuin en paprika en bak deze 10 min mee.
Besmeer de pizzabodem met de tomatenpuree en verdeel de groenten en gehaktballetjes over de pizza. Bestrooi met geraspte kaas.
Bak de pizza met gehaktballetjes gedurende 20 min in een op 220°C voorverwarmde oven.

Bron

budgetkoken.be

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten