Sunday Trifle

  • Engels, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 19-04-2013

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
5 plakken cake
5 eetlepels frambozenjam, of zoveel als gewenst.
200g verse frambozen, of meer indien gewenst
568ml slagroom
3 eierdooiers
30g poedersuiker
60g geroosterde amandelschaafsels
custard (zelfgemaakt of uit pakje)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een mooie groot glas

Bereidingswijze

Smeer frambozenjam op de plakken cake. 2.Breek de cake dan in stukken en leg deze op de bodem van een grote glazen schaal. 3.Leg de frambozen er bovenop. 4.Maak nu de custard door de helft van de slagroom in een kleine pan langzaam te verwarmen. 5.Terwijl de room warm wordt, klop de eierdooiers met suiker in een kom op tot het goudgeel en glad is. Doe het dan in een schone kom. 6.Voeg daarbij nu de verwarmde slagroom, en blijf continue stevig roeren. Schenk de custard weer terug in de pan en verwarm op laag vuur, blijf roeren tot het dikker wordt. Het moet zo dik worden dat het aan de bolle kant van een lepel blijft kleven. Haal van het vuur en laat staan om af te koelen. 7.Schenk de afgekoelde custard over de cake. Klop de andere helft van de slagroom op, maar niet te stijf, en verspreid over de custard. 8.Bestrooi met het amandelschaafsel en laat een paar uur afkoelen voordat je ervan gaat eten.

Bron

http://allrecipes.nl/

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten