Smullen maar!!!!!!
4 courgettes
4 eetl. olijfolie
1 ui , gesnipperd
2 teentjes knoflook , gehakt
100 gr feta , verkruimeld
25 gr walnoten , grof gehakt
2 sneetjes oud brood , zonder korst , fijnverkruimeld
1 ei , losgeklopt
1 theel. gehakte verse dille of
1theel. gedroogde Italiaanse kriuiden
250 gr ( noten ) rijst of gele rijst
Mes , lepel , oven , ovenschaal en aluminiumfolie
Een HEERLIJK vegetarisch gerecht , makkelijk te maken en niet duur.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Snijd van elke courgette in de lengte een dunne reep af.
Snijd het vruchtvlees langs de rand van het snijvlakken hier en daar iets in en hol de courgettes met een lepeltje uit.
Snijd het uitgeholde vruchtvlees in stukjes.
Verhit de helft van de olie en fruit hierin de ui en de knoflook.
Schep het vruchtvlees erdoor en bak 3 min mee.
Laat het mengsel iets afkoelen.
Schep de feta , walnoten , broodkruim , ei , dille , zout en peper erdoor.
Vul de courgettes met dit mengsel en zet ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal.
Besprenkel met de rest van de olijfolie.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 20 min in de oven.
Kook intussen de rijst.
Verwijder de folie en bak de courgettes nog 10 min tot de vulling lichtbruin is.
Vervang rijst door pasta en schep er 2 eetl. Pesto door
Blad Boodschappen