Spaghetti met mossel-tomatensaus

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-04-2013

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui
500 gram tomaten
8 gevulde groene olijven
300 gram spaghetti
3 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
1 dl tomatensap
1/2 dl droge witte wijn
1 theelepel oregano
1 1/2 theelepel basilicum
zout
peper
1 theelepel suiker
300 gram gekookte mosselen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pel de ui en snipper hem fijn.
Tomaten enkele tellen in kokend water onderdompelen.
Ontvellen, halveren en zaadjes verwijderen.
Tomaten in kleine stukjes snijden.
Olijven in plakjes snijden.
In een pan spaghetti koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Intussen in een koekenpan olie verhitten.
Ui circa 2 minuten zachtjes bakken.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
De tomaat, tomatensap, wijn, oregano, basilicum, zout, peper en suiker toevogen.
Zonder deksel circa 7 minuten stoven.
Olijven en mosselen toevoegen en circa 3 minuten meestoven.
Op smaak brengen met zout en peper.
Spaghetti afgieten.
Overdoen in een schaal.
Mossel-tomatensaus erop scheppen.

Bron

Tip Culinair

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten