Italiaanse Vispolpettes uit de oven

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-04-2013
  • Italiaanse Vispolpettes uit de oven

    Italiaanse Vispolpettes uit de oven

    Italiaanse Vispolpettes uit de oven

Heerlijk gerecht om buiten te eten tijdens een zomers diner met een glas koele witte wijn. Bovendien snel klaar en kan niet mislukken!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
450 gr verse rauwe tonijn
350 gr verse witvisfilet (geen panga of tilapia!)
1 rode ui
1 boterham
Scheutje melk
Tomatensaus naar smaak (bij weinig tijd, gewoon een blik tomaten blokjes)
1 bol mozzarella
Gedroogde oregano
Peper / zout / olijfolie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven tot 180 gr.C.
Week de boterham in de melk
Snipper de ui en zet deze even aan in hete pan met olijfolie
Snij de vis helemaal klein en maal even kort in keukenmachine
Knijp de geweekte boterham uit en meng deze in een kom met het gemalen visgehakt, de ui en peper en zout naar smaak.
Verdeel de bol mozzarella in 8 plakjes.
Doe de tomatensaus in een platte ovenschaal

Bereidingswijze

Verdeel het vismengsel in 8 porties en maak van elke portie een balletje en plet deze een beetje.
Verhit olie in een grote koekenpan en bak de polpettes aan weerszijde bruin
Neem ze ui de pan verdeel op de tomatensaus
Gaar ze af gedurende 20- 25 in de oven. Haal 5 minuten voor ze klaar zijn de schaal er even uit. Leg op elke polpette een plakje mozzarella en bestrooi met de oregano. Zet nog even terug in oven totdat de kaas mooi gesmolten is. Klaar!

Serveertip

Lekker met van alles, Pasta, salade, gratin, risotto etc.

Laatste reacties

Cecileg avatar
Cecileg 23-04-2013

Deze lijkt me ook echt lekker.Heb hem bewaard. Zal je laten weten hoe het geworden is.Lieve groet Cecile

Sudumer avatar
Sudumer 23-04-2013

Deze neem ik mee, dank je wel voor het delen. Lekker met knapperig brood om in de saus te dopen, frisse sla erbij, inderdaad prima zomergerecht, dus laat die zon maar schijnen!

Ardkookt avatar
Ardkookt 20-04-2013

Deze ga ik opslaan.......volgende week een keer maken....lijkt me heerlijk. Dank je wel.

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 20-04-2013

Heb er nu al zin in om dit op een mooie zomeravond op ons dakterras te serveren. En ja natuurlijk geen tilapangapilapius of zo, gewoon een vis die een stukje oceaan over kan zwemmen. Dank je voor dit lekkere recept, Roger.

hermien_kg avatar
hermien_kg 19-04-2013

Dit neem ik mee. Lijkt me heerlijk. Ik zie me al zitten op het terras: gerecht in de oven, heerlijk glas witte wijn en rustig wachten tot de oven zijn werk heeft gedaan en dan smullen maar! Groetjes, Hermien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

RFB avatar
RFB

Doorsturen

Home Recepten