Pikante Aziatische gewokte kip met nasi
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Als het een keer doordeweeks heel snel moet en je toch lekker wilt eten is dit een leuk, lekker en snel eigen alternatief. Bovendien is dit gerecht slank en gezond.
Variatie tip: voor nog sneller: Koop een zak Chinese of Thaise wokgroente bij AH, kook er witte basmatirijst bij en je hebt een heerlijke, snelle, gezonde en slanke maaltijd met veel smaak op tafel staan. Leuk en makkelijk op een doordeweekse dag als je toch lekker wilt smullen en snel klaar wilt zijn.
Ingrediënten 2 personen
De kip:400 gr kipfilet (in blokjes)
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijn)
1 t kerriepoeder
1 t gemberpoeder
1 ½ el sojasaus
½ t koriander
Zwarte peper
Zeezout
De Nasi
1 ui (heel fijn gesneden)
150 gr prei (heel fijn gesneden)
1 kleine rode peper (zonder zaad, heel fijn gesneden)
2 plakken ham (vleeswaren in blokjes van 2x2 cm)
100 gr varkensfricandeau (vleeswaar, in blokjes van 2x2 cm)
2 eieren (opbakken en scrambelen)
300 gr witte basmatirijst
250 ml kippenbouillon heet van tablet
100 gr groene/witte kool in flinterdunne reepjes
Zeezout
Zwarte peper
1 mespuntje vetjin
½ t laos
1 t djinten
Arachideolie of zonnebloemolie om te wokken. 2 el is voldoende want anders wordt het te vet.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1118,86 kcal |
Koolhydraten | 131,94 g |
Eiwitten | 86,04 g |
Vetten | 25,07 g |
Benodigdheden
WokBereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de kippenbouillon. Laat goed uitlekken en afkoelen. Dit is essentieel, anders kleeft het! Voeg daarna de ingrediënten toe. Wok eerst de vleeswaren en de groente voor de nasi, voeg later de koude gekookte rijst toe. Wok nog 1 minuut, voeg de gescrambelde eieren toe. Wok dan de gemarineerde kipblokjes. Serveer heet op een mooi groot (of diep) bord. Klaar, simpel, smullen maar en iedereen is tevreden!
Serveertip
Lekker met Atjar of komkommersalade.