Len­te­qui­ches met peco­ri­no en ham

  • Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-04-2013

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 plakjes roomboterbladerdeeg (pak 10 plakjes, diepvries), ontdooid +
2 zakken waterkers (a 75 g, biologisch) of rucola +
1 pak tuinerwten (450 g, biologisch, diepvries) +
1 bakje munt (15 g), alleen de blaadjes +
1 bakje platte peterselie (20 g), alleen de blaadjes +
4 eieren +
1 beker slagroom (250 ml) +
100 g Pecorino Romano (kaas), geraspt +
1 pakje rauwe ham (100 g, flinterdun), fijngesneden
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 springvormen (Ø 12 cm), ingevet

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed elke vorm met 11/2 plakje bladerdeeg. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers en snijd de rest grof, of snijd de rucola grof. Houd 2 handjes achter. Verdeel de waterkers of rucola en tuinerwten over de vormen.
2. Snijd de kruiden fijn. Klop de eieren los met de slagroom, kaas en kruiden. Schenk over de quichebodems. Verdeel de ham erover. Bak de quiches in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als ze te donker worden. Neem uit de oven en laat iets afkoelen. Serveer met de achtergehouden waterkers of rucola erop. Eet u de quiche als hoofdgerecht, serveer dan met een salade

Bron

Allerhande

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten