Qui­che ca­pre­se

  • Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-04-2013

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 plakjes roomboterbladerdeeg (pak 10 plakjes, diepvries), ontdooid +
1 bakje pijnboompitten (80 g) +
1 bak cherrytomaten (voordeelbak 400 g) +
4 eieren +
1 bekertje crème fraîche (125 ml) +
2 bakjes basilicum (a 15 g), blaadjes fijngesneden +
100 g Parmezaanse kaas, geraspt +
1 bol mozzarella (125 g), in plakjes
+
4 romatomaten (bak 750 g)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm 24 cm, ingevet

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg. Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.
2. Verdeel de pijnboompitten en cherrytomaten over de quichebodem. Klop de eieren los met de crème fraîche. Schep het basilicum en de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de mozzarella en het eimengsel over de tomaten.
3. Snijd de romatomaten in plakken en leg op de quiche. Bak de quiche in ca. 55 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Laat de quiche in 1 uur afkoelen. Eet u de quiche als hoofdgerecht, dan kunt u er salade met pancetta bij serveren

Bron

Allerhande

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten