Eiersalade in het groen

  • Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-04-2013

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 eieren
3-4 eetlepels halvanaise
3 eetlepels bieslook, fijngeknipt
2 eetlepels grofgehakte kappertjes of fijngehakte augurk
50 gram gekookte ham (reepjes), fijngehakt
cayennepeper
1 zakje jonge blaadsla (75 gr)
4 witte casinoboterhammen, zonder korst
boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
evt. eiersnijder

Voorbereiding

Kook de eieren in 9 minuten hard en laat ze in koud water afkoelen.

Bereidingswijze

Meng in een kom de halvanaise met de bieslook, kappertjes of augurk en ham.
Breng pittig op smaak met cayennepeper.
Pel de eieren en snijdt ze in de lengte in 6-8 partjes.
Schep de eieren luchtig door de saus en laat de smaken ca 30 min op kamertemeratuur intrekken.
Leg in het midden van 4 borden een pluk bladsla en schep er de eiersalade op )alsof de eitjes in een nestje van groen liggen)
Bestrijk de boterhammen dun met boter. Bak ze in de koekenpan lichtbruin. Snijd het brood in repen en serveer bij de eiersalade.

Bron

C1000

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten