1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Gnocchi
  6. Saltimbocca van varkenshaas met gnocchi

Saltimbocca van varkenshaas met gnocchi

Door: Fressnapf

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-04-2013

Ingrediënten 4 personen


2 varkenshaasjes, in de lengte gehalveerd en platgeslagen
50 g rauwe ham (Parmaham)
12 hele salieblaadjes
125 ml slagroom
100 g gorgonzola, verkruimeld
300 g gnocchi


Verder heb je nodig


Koekenpan


Saltimbocca is een alom bekende Italiaanse specialiteit uit de buurt van Rome. Oorspronkelijk met kalfslapjes, maar dit is de versie met varkenshaas en is qua smaak net iets malser. Zo gemaakt, erg lekker en past prima bij het voorjaar/zomer nu het weer warmer wordt.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Halveer beide varkenshaasjes en sla ze plat. Leg op ieder lapje varkenshaas een plakje rauwe ham en 3 salieblaadjes. Rol het geheel op en zet vast met een prikker of slagerstouw. Voor de saus: verwarm de slagroom en laat hierin de gorgonzola smelten tot deze in de slagroom opgenomen is. Kook de gnocchi gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Bak de saltimbocca rondom bruin en gaar in ongeveer 10 minuten. Géén zout gebruiken want rauwe ham is zout genoeg. Serveer met de gnocchi en de saus.

Serveertip

Lekker met courgettesalade, groene asperges of Italiaanse wokgroente.

Bron

Receptenboekje Keurslagerij



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top