Citroen-peperbrood

  • Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-04-2013
  • Citroen-peperbrood

    Citroen-peperbrood

    Citroen-peperbrood

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
250 gram zelfrijzend bakmeel
1 tl zout
2 tl citroenpeper (of: 1 tl geraspte citroenschil en 2 tl zwarte peper)
50 gram boter, in stukjes
1 el vers gehakte bieslook
100 gram geraspte kaas
2 tl witte azijn
2dl melk

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de over voor op 210 graden en bestrijk 2 bakplaten met olie

Bereidingswijze

Zeef de bloem en zout in een grote kom en voeg de citroenpeper (of rasp+peper) toe. Kneed de boter erin tot het op een grof kruimmengsel lijkt. Roer de bieslook en kaas erdoor.

Roer de azijn door de melk (moet er wat geschift uitzien). Voeg dit toe aan het bloemmengsel en meng het tot een zacht deeg (voeg meer melk toe als het deeg te stijf is).

Leg het mengsel op een met bloem bestoven oppervlak en kneed het uit tot een glad deeg. Verdeel het in 2 porties en rol ze uit tot een dikte van 2,5cm, leg ze beide op een bakplaat. Bestrooi licht met bloem en bak ze 20-25 (of tot ze diep goudgeel zijn, en bij kloppen op de onderkant hol klinken).

Bron

Kookboek

Serveertip

Serveer warm met boter

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten