Heerlijke cake met banaan en macadamianoten

  • Amerikaans, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 16-04-2013
  • Heerlijke cake met banaan en macadamianoten

    Heerlijke cake met banaan en macadamianoten

    Heerlijke cake met banaan en macadamianoten

  • Heerlijke cake met banaan en macadamianoten

    Heerlijke cake met banaan en macadamianoten

    Heerlijke cake met banaan en macadamianoten

  • Heerlijke cake met banaan en macadamianoten

    Heerlijke cake met banaan en macadamianoten

    Heerlijke cake met banaan en macadamianoten

  • Heerlijke cake met banaan en macadamianoten

    Heerlijke cake met banaan en macadamianoten

    Heerlijke cake met banaan en macadamianoten

  • Heerlijke cake met banaan en macadamianoten

    Heerlijke cake met banaan en macadamianoten

    Heerlijke cake met banaan en macadamianoten

  • Heerlijke cake met banaan en macadamianoten

    Heerlijke cake met banaan en macadamianoten

    Heerlijke cake met banaan en macadamianoten

  • Heerlijke cake met banaan en macadamianoten

    Heerlijke cake met banaan en macadamianoten

    Heerlijke cake met banaan en macadamianoten

  • Heerlijke cake met banaan en macadamianoten

    Heerlijke cake met banaan en macadamianoten

    Heerlijke cake met banaan en macadamianoten

Ik zag op 24 kitchen Bianca Jansen bananenbrood cupcakes bakken.
Ik was aan het bakken voor een verjaardag maar had al cupcakes gebakken dus heb ik het beslag in een cakevorm gegoten.
Je kunt van deze ingrediënten dus ook 12 cupcakes maken. Ik heb wel een eigen draai gegeven aan het oorspronkelijke recept door de macademia noten te roosteren en grof te hakken, ook heb ik nog wat citroensap aan het beslag toegevoegd.
De cake viel goed in de smaak bij de verjaardag ;)

Deel dit recept

Ingrediënten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
  • Cakevorm van ± 30 cm.
  • Kom voor beslag en kommetjes om alles klaar te zetten.
  • Mixer.
  • Spatel.
  • Mes.
  • Koekenpan.

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 ºC.
  • Weeg alle ingrediënten af.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel samen met het bakpoeder, zorg dat de boter zacht is (maar niet gesmolten)
  • Snijd het vanillestokje in de lengte open, schraap het merg eruit met de botte kant van het mes.

Bereidingswijze

  • Zet een koekenpan op hoog vuur en doe de macadamianoten erin houd de pan in beweging voor ongeveer ½ -1 minuut.
  • Laat de noten wat afkoelen en hak ze in stukjes, niet te fijn de noten moeten nog herkenbaar zijn.
  • Klop met de mixer boter met de suiker en het merg luchtig.
  • Voeg de eieren één voor één toe.
  • Spatel dan het gezeefde zelfrijzend bakmeel plus bakpoeder & zout toe.
  • Prak de bananen en spatel ze met de gehakte noten door het beslag.
  • Voeg het citroensap toe.
  • Giet het beslag in de cakevorm OF Verdeel het beslag over cakevormpjes en zet in de voorwarme oven
  • De cake heb ik op de 2e richel van onderen in de oven gezet en hij was in 1 uur gaar

  • De cupcakes die ik Bianca zag bakken worden op de onderste richel van de oven geschoven.
  • Volgens haar recept zijn ze in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Ik kan dat (nog) niet bevestigen.
  • Ik wil de cupcakes ook een keer maken en dan zet ik foto`s van de bij dit recept.

Bron

Bianca Jansen

Serveertip

Lekker bij een kopje thee of koffie of zomaar als je trek hebt ;)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hobbeles avatar
hobbeles 28-08-2016

Heerlijke cake, bij gebrek aan macadamianoten in de winkel, heb ik (gehakte/ongezouten) pecannoten gebruikt, ook lekker. Danielle

ankie43 avatar
ankie43 05-04-2015

Hallo Louise, gister de cake weer gemaakt. Ik had wat ruzie met het vanillestokje, leek wel verdroogt dus heb een zakje vanillesuiker toegevoegd. Hij was weer heerlijk.Fijne paasdagen gewenst. Ankie.

jacquelinequakkelaar avatar

Wie kan mij helpen ? Ik wil graag dit recept opslaan in mijn tweede kookboek maar het gaat altijd automatisch naar mijn eerste kookboek. Van Smulweb verneem ik helaas niets ondanks een verstuurde mail van mijn dus daarom deze oproep.

DekkersMenge avatar
DekkersMenge 11-01-2014

inderdaad errug lekker

mariatheresa avatar
mariatheresa 11-08-2013

Ziet er heerlijk uit, ga ik zeker maken, maar ik heb nog een chocolade-cake van gisteren op het aanrecht staan, dus deze moeten we eerst eventjes opeten. Dee week bak ik dan deze cake. Lekker hoor. Dankjewel

h_buizer avatar
h_buizer 11-08-2013

Hi Louise, Dit recept ga ik natuurlijk bewaren! lijk me heel lekker. Ik zou ook de noten grof hakken, zoals jij deed. Liet Bianca ze dan heel? Groetjes van Henny

ankie43 avatar
ankie43 24-05-2013

Hallo Louise, heb de cake vanmiddag gemaakt. Er staat nu een wild glunderende echtgenoot geen plakje, maar gewoon een dikke homp cake weg te werken. Dus bedankt weer. Deze blijft erin. Groet van Ankie

patisjeetje avatar
patisjeetje 21-05-2013

ze zijn super lekker :) thanxs groetjes Gre.

ankie43 avatar
ankie43 10-05-2013

Hoi Louise, heb voor vanmiddag een speculaascake met witte chocolade en pecannoten op het program staan. Maar ga bij de eerst volgende bakbeurt deze eens proberen. Moet wel lekker zijn. Groet van Ankie

orphan avatar
orphan 10-05-2013

ik ben gek op banaan. wow

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten