Mexicaanse kip-kerriesoep
- Mexicaans, Soep
- 20-30 min.
Een heerlijke maaltijdsoep....
Voorbereiding
Snij de ui, paprika en de kipfilet in kleine stukjes.
Bereidingswijze
Smelt in een soeppan boter en fruit hierin de ui, paprika en voeg als laatste de mais en de kerrie (op gevoel) toe.
Kook in een ander pannetje 1 liter water met 2 bouillonblokjes en de blokjes kipfilet totdat deze gaar zijn (circa 5-8 minuten). Haal daarna de kip eruit.
Doe het groente-kerriemengsel even uit de pan. Smelt opnieuw wat boter en voeg hier op het gevoel beetje bij beetje bloem aan toe. Goed roeren zodat er een roux ontstaat zonder klontjes.
Voeg nu al roerend de bouillon toe, zodat er een gebonden soep ontstaat.
Voeg het groente-kerriemengsel en de kip toe.
Als laatste naar smaak koriander en evt. nog wat kerrie toevoegen. Zout en peper zijn in principe niet nodig, dit zit al in de kerrie.
Even laten doorkoken en klaar is kees.
Serveertip
Evt. bij uitserveren in bord een dot zure room toevoegen.