3 grote aubergines
2 uien
2 tenen knoflook
stukje gemberwortel
1 rood pepertje
2 theel. mosterdzaad
2 theel. kurkuma
2 eetl. olijfolie
( evt. een theel. trassie , DOE IKZELF NIET )
1 verse serehstengel
50 gr santen
zout / peper
citroensap
Koekenpan , keukenpapier
Dit is een HEERLIJK , caloriearm , gerecht , waar je het door de specerijen warm van krijgt !
de ontgiftiging van je lichaam wordt gestimuleerd door de gemberwortel en kurkuma.
Aubergines zijn rijk aan : vit. C , vit. B , betacaroteen en ijzer !!
Steeltjes van de aubergines afsnijden , aubergines wassen en in plakken snijden en met zout bestrooien ( dit ca. 15 min in laten trekken )
Ui en knoflook pellen en fijnsnijden.
Gemberwortel schillen en fijnsnijden.
Pepertje in kleine stukjes snijden.
In droge koekenpan de peper kort roosteren en mosterdzaad toevoegen .
Zodra het zaad begint te springen , pan van het vuur halen.
Plakken aubergine afspoelen en droog deppen , inwrijven met kurkuma en in wat olijfolie goudbruin bakken.Goed op keukenpapier laten uitlekken.
Ui , knoflook en gemberwortel ca. 1 minuut fruiten.
( Trassi ) ., gekneusde serehstengel , peper en mosterdzaad toevoegen en ca. 1 minuut meefruiten.
Santen en 1 1/4 l water toevoegen .
Santen laten oplossen en het geheel aan de kook brengen.
Het vuur laag zetten en ca. 5 min zachtjes laten koken.
Aubergine toevoegen en ca 15 min op laag vuur verder gaar laten worden.
Op smaak brengen met zout / peper en besprenkelen met citroensap.
Lekker met pandanrijst en raita ( Indiase komkommmersalade )
Kookschrift