Mini-quiches: eindeloos variëren met de ingrediënt
- Nederlands, Lunch/Brunch
- 20-30 min.
Dit recept is van Marianne Muis uit Zierikzee, die de laatste gast was voor de Pasen, bij koffietijd, die samen met Caspar een brunchrecept maakte. Het is een perfect brunch- of buffetgerechtje: klein, ziet er prachtig uit en iedereen lust het. Bovendien kun je eindeloos variëren met de ingrediënten, dus echt een recept waar je nooit op uitgekeken raakt. Heerlijk om te maken in de mei vakantie b.v. Echt heerlijk actueel in de aspergetijd!
Ingrediënten 24 personen
6 plakjes roomboterbladerdeeg
1 pak mix voor hartige taart (Koopmans, alleen de sausmix)
3 eieren
150 ml room
200 g oude kaas, geraspt
200 g ham of gerookte kip, in kleine blokjes
500 g asperges, gekookt, in stukjes van ½ cm
snufje cayenne peper
bakspray, voor het invetten
Benodigdheden
een muffin- of cupcakeblik, voor 24 stuks met een doorsnee van 4,5 cm; mixer
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bereidingswijze
Laat de plakjes bladerdeeg half ontdooien. Snijd de plakjes in vieren.
Vet de vorm in met behulp van de spray en duw de bladerdeeg plakjes in de uitsparingen in de vorm, zodat ze een bakje vormen.
Meng de sausmix van de hartige taart met de eieren en de room en mix goed met de handmixer op hoge snelheid.
Voeg kaas, ham of kip, asperges en cayennepeper toe en meng goed.
Vul het bladerdeeg met de vulling.
Zet het bakblik in het midden van de oven en bak de quiches in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Bron
koffietijd
Serveertip
serveer de quiches op een etagère.