Mini-quiches: eindeloos variëren met de ingrediënt

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-04-2013
  • Mini-quiches: eindeloos variëren met de ingrediënt

    Mini-quiches: eindeloos variëren met de ingrediënt

    Mini-quiches: eindeloos variëren met de ingrediënt

Dit recept is van Marianne Muis uit Zierikzee, die de laatste gast was voor de Pasen, bij koffietijd, die samen met Caspar een brunchrecept maakte. Het is een perfect brunch- of buffetgerechtje: klein, ziet er prachtig uit en iedereen lust het. Bovendien kun je eindeloos variëren met de ingrediënten, dus echt een recept waar je nooit op uitgekeken raakt. Heerlijk om te maken in de mei vakantie b.v. Echt heerlijk actueel in de aspergetijd!

Deel dit recept

Ingrediënten 24 personen

    6 plakjes roomboterbladerdeeg
    1 pak mix voor hartige taart (Koopmans, alleen de sausmix)
    3 eieren
    150 ml room
    200 g oude kaas, geraspt
    200 g ham of gerookte kip, in kleine blokjes
    500 g asperges, gekookt, in stukjes van ½ cm
    snufje cayenne peper
    bakspray, voor het invetten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een muffin- of cupcakeblik, voor 24 stuks met een doorsnee van 4,5 cm; mixer

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze


    Laat de plakjes bladerdeeg half ontdooien. Snijd de plakjes in vieren.
    Vet de vorm in met behulp van de spray en duw de bladerdeeg plakjes in de uitsparingen in de vorm, zodat ze een bakje vormen.
    Meng de sausmix van de hartige taart met de eieren en de room en mix goed met de handmixer op hoge snelheid.
    Voeg kaas, ham of kip, asperges en cayennepeper toe en meng goed.
    Vul het bladerdeeg met de vulling.
    Zet het bakblik in het midden van de oven en bak de quiches in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Bron

koffietijd

Serveertip

serveer de quiches op een etagère.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

miekemaria avatar
miekemaria 30-03-2014

Ga ik zeker uitproberen, mmmm lijkt me erg lekker

adeline43 avatar
adeline43 17-04-2013

Hoi Ruth, dit lijkt mij ook lekker om het een keer te maken.Bedankt, groetjes Adeline

hyacintje avatar
hyacintje 16-04-2013

Leuk om te doen met de kinderen in de vakantie, dank je voor het recept.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten