Kabeljauw uit de oven met rode pesto en mozzarella

  • Nederlands,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-04-2013
  • Kabeljauw uit de oven met rode pesto en mozzarella

    Kabeljauw uit de oven met rode pesto en mozzarella

    Kabeljauw uit de oven met rode pesto en mozzarella

Je kan in de supermarkt van die pakjes witvis kopen met een gegratineerd laagje erop. Buiten dat het enorm zout is (420 mg per 100 gram gegratineerde vis) is dat ook nog eens helemaal niet lekker vandaar dat ik eens zelf gekeken heb hoe ik dat anders kan doen en dit receptje was meteen een hit hier thuis.

Zeker als je al eens de oven geroosterde tomaatjes gemaakt hebt is dit een receptje wat heel weinig tijd kost. De rode pesto heb ik in wat grotere hoeveelheid gemaakt en de rest heb ik ingevroren in kleine porties zodat je het altijd snel kan ontdooien. Erg lekker om door sauzen te roeren en bijvoorbeeld om een kopje soep wat op te leuken. Maar ook als smeerseltje bij een lekker stukje zelfgebakken Italiaans brood met basilicum en tomaat smaakt het goed!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
200-300 gram kabeljauwfilet of een andere stevige witvis, in kleine stukjes gesneden
50 gram zelfgemaakte rode pesto
4 bosuitjes, in fijne ringetjes gesneden
wat zwarte peper
100 gram mozzarella in blokjes gesneden
wat Italiaanse kruiden naar smaak, bijvoorbeeld oregano
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de grill van de oven voor zodat hij roodgloeiend wordt.

In een klein ovenschaaltje, of gebruik bijvoorbeeld kleine schaaltjes die voor 1 persoon geschikt zijn, leg je de blokjes kabeljauw.

Roer daar de pesto doorheen, de oregano, wat zwarte peper en de bosuitjes.

Zet dit een minuut of 10 in de oven, roer af en toe om.

Na 10 minuten verdeeld je de blokjes mozzarella erover en zet het daarna nog en 3-5 minuten in de oven.

Haal uit de oven en serveer met wat groenten en aardappeltjes, bijvoorbeeld sperziebonen kort gekookt en dan met een klein klontje ongezouten boter en wat vers geraspte nootmuskaat erover, en wat aardappeltjes, bijvoorbeeld krieltjes krokant gebakken met zwarte peper en rozemarijn maak je er een hele maaltijd van.

Maar wat we ook erg lekker vonden was wat zelfgebakken zoutarm brood erbij om de heerlijke saus nog eens op te deppen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten