SICHUANESE `DROOGGEBAKKEN` SPERZIEBONEN (vegetarische versie

  • Chinees,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-04-2013
  • SICHUANESE `DROOGGEBAKKEN` SPERZIEBONEN (vegetarische versie

    SICHUANESE `DROOGGEBAKKEN` SPERZIEBONEN (vegetarische versie

    SICHUANESE `DROOGGEBAKKEN` SPERZIEBONEN (vegetarische versie

  • SICHUANESE `DROOGGEBAKKEN` SPERZIEBONEN (vegetarische versie

    SICHUANESE `DROOGGEBAKKEN` SPERZIEBONEN (vegetarische versie

    SICHUANESE `DROOGGEBAKKEN` SPERZIEBONEN (vegetarische versie

GAN BIAN SI JI DOU (SU) 干煸四季豆

"Dit gerecht is in een handomdraai klaar en ruikt fantastisch."

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
350 g sperziebonen
4-6 gedroogde chilipepers (ik gebruikte mijn eigen peper-tijd">ingemaakte rode pepers)
2 lente-uien, alleen het wit
3 teentjes knoflook
een gelijke hoeveelheid gember
2 eetl. Sichuanese ya cai, ingelegde gemengde mosterdkool (xue cai) of ingelegde groente uit Tianijn (desgewenst)
zout
ca. 3 eetl. ongemalen sichuanpeper (ik hakte wel de peperkorrels grof dat je niet zulk grote stukjes door het gerecht komt)
1 theel. sesamolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Haal sperziebonen af en breek ze doormidden (wel de puntjes afhalen natuurlijk)Knip de chilipepers doormidden of in stukjes en verwijder de zaadjes zo goed mogelijk. Snijd het wit van de lente-uien in dunne ringen. Pel de knoflook en schil de gember en snijd ze in plakjes. Als jij ingelegde groente uit Tianijn gebruikt, moet ge het overtollige zout eraf spoelen en het vocht er goed uitknijpen (ya cai kun je direct gebruiken).

Breng een pan water op hoog vuur aan de kook. Doe het zout en een scheutje olie in het water. Blancheer de sperziebonen tot ze zacht zijn, maar niet te gaar. Laat ze goed uitlekken.

Verhit een wok op hoog vuur. Voeg 2 e olie toe, doe de chilipepers en sichuanpeper in de wok en laat ze kort bakken tot de chilipepers donker kleuren en beide smaakmakers lekker ruiken. Voeg de lente-ui, de knoflook en de gember toe en roerbak even tot ze lekker beginnen te ruiken. Doen de ingelegde groente erbij, als jij die gebruikt, en schep alles een paar keer om.

Voeg de geblancheerde sperziebonen toe en roerbak nog 1 tot 2 minuten, tot de bonen helemaal bedekt zijn met olie en smaakmakers. Voeg zout naar smaak toe. Roer de sesamolie door het gerecht en serveer direct.

Bron

[b]Fuchsia Dunlop[/b]

Serveertip

Deze bereidingswijze kun je ook gebruiken voor doperwten, gedopte tuinbonen of in reepjes gesneden snijbonen. Pas in dat geval de kooktijden aan.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten