
4 grote paprika`s
1 groene paprika
1 gele paprika
1 courgette
1 potje maïs
150 gram kruidenkaas
1 teentje knoflook
Geraspte kaas
Dit recept heb ik van mijn moeder. Ik ben zelf niet vegetarisch, maar als ik bij mijn moeder eet, vraag ik altijd of zij haar beroemde gevulde paprika`s wil maken.
Met deze heerlijke vegetarische gevulde paprika`s zit je altijd goed!
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de courgette, de groene en de gele paprika in kleine blokjes. Vervolgens doe je de groenten in een wokpan/grote pan. Zet deze op het vuur en voeg de knoflook toe. Vervolgens ongeveer 5 minuten roerbakken. Daarna voeg je de maïs en de kruidenkaas toe. Blijf roerbakken tot je een mooie vulling hebt. Haal de pan van het vuur en snij de bovenkant van de rode paprika`s. Haal alle pitjes eruit en doe vervolgens de vulling in de rode paprika`s. Zet de gevulde rode paprika`s in een Ovenschaal en strooi geraspte kaas over de gevulde paprika`s. Plaats de ovenschaal nu voor 20 minuten in de oven en je vegetarische gevulde paprika`s zijn klaar!
Lekker met rijst of pasta.
ArualB 19-05-2013
Neem ik ook nog mee. Bedankt.