Botercrème
- 20-30 min.
Recept uit het kookboek: `Taart! Spectaculaire taarten maak je zelf`.
Bereidingswijze
1. Doe een bodem water in een grote pan en breng het water aan de kook. Zet het vuur lager.
2. Doe de suiker en het eiwit in de schaal van de elektrische mixer. Klop op.
3. Zet de schaal boven op de pan met sudderend water. Klop met een handgarde tot de suiker gesmolten is en de mix zeer warm aanvoelt, vergelijkbaar met een te warm bubbelbad (ongeveer 55 graden, gebruik een suikerthermometer). Pas op dat het eiwit niet kookt, je moet blijven kloppen. Haal de schaal van het vuur en zet hem onder de elektrische mixer.
4. Klop het eiwit met de draadgarde van je elektrische mixer op hoge snelheid tot stijve pieken, tot het mooi glanst en in volume verdubbeld is, ongeveer tien minuten, tot de schaal koud aanvoelt.
5. Verwissel de draadgarde voor een platte menghaak en voeg de blokjes boter één voor één toe. Mix op lage snelheid.
6. Mix het geheel op middelhoge snelheid tot het een gladde textuur heeft.
Bron
Kookboek Taart! Spectaculaire taarten maak je zelf
Serveertip
Ps: zelf heb ik geen elektrische mixer. Met de handmixer lukt ook, alleen duurt het dan wat langer.