Chocoladecake

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-04-2013
  • Chocoladecake

    Chocoladecake

    Chocoladecake

Een recept uit het kookboek: `Taart! Spectaculaire taarten maak je zelf` van Monica en Saskya Kuhne, met een chocoladefrosting. Foto heb ik zelf gemaakt.

Deel dit recept

Ingrediënten
340 gr. bloem
120 gr. ongezoet cacaopoeder
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel natriumbicarbonaat
1 theelepel zout
230 gr. boter (kamertemperatuur)
400 gr. kristalsuiker
2 grote eieren (kamertemperatuur)
1 theelepel vanille-extract
1 theelepel amandelextract
225 gram crème fraiche
300 ml. koude sterke koffie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer (liefst elektrische) en the usual suspects: vergiet, bakvorm, spatel

Voorbereiding

Zorg ervoor dat de eieren en boter op kamertemperatuur is en zet alles klaar

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Vet het bakpapier in en bestuif het geheel met wat cacaopoeder (tik het overtollige poeder eruit).
2. Zeef bloem, cacaopoeder, natriumbicarbonaat, bakpoeder en zout in een schaal. Zet apart.
3. Klop de boter luchtig op middelhoge snelheid, ongeveer dertig seconden. Giet geleidelijk de suiker erbij en klop tot je een luchtige, lichtgekleurde massa hebt, ongeveer vijf minuten. Klop de eieren er één voor één doorheen, telkens de tijd nemend tot elk ei goed verwerkt is. Klop vanille-, en amandelextract erdoor.
4. Klop de bloem en crème frache in drie delen op lage snelheid door de boter. Begin en eindig met de bloem, waarbij je telkens tussen elke beurt door met je pannenlikker het beslag naar de onderkant van de schaal schraapt.
5. Klop de koffie door het beslag.
6. Schep het beslag in de bakvorm. Bak de cake ongeveer drie kwartier, tot een satéstokje in het midden van de cake gestoken er weer droog uitkomt. Laat de cake tien minuten afkoelen in de vorm. Haal een mespunt langs de rand en til de cake uit de vorm. Leg de cake op een rooster en laat hem geheel afkoelen (ongeveer een uur).

Bron

Kookboek Taart! Spectaculaire taarten maak je zelf

Serveertip

Extra lekker met chocoladefrosting en bramen!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten