1. Home
  2. Recepten
  3. Chocoladecake

Chocoladecake

Door: nadino

  •  ,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-04-2013

Ingrediënten


340 gr. bloem
120 gr. ongezoet cacaopoeder
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel natriumbicarbonaat
1 theelepel zout
230 gr. boter (kamertemperatuur)
400 gr. kristalsuiker
2 grote eieren (kamertemperatuur)
1 theelepel vanille-extract
1 theelepel amandelextract
225 gram crème fraiche
300 ml. koude sterke koffie


Verder heb je nodig


Mixer (liefst elektrische) en the usual suspects: vergiet, bakvorm, spatel

Chocoladecake
Chocoladecake

Een recept uit het kookboek: `Taart! Spectaculaire taarten maak je zelf` van Monica en Saskya Kuhne, met een chocoladefrosting. Foto heb ik zelf gemaakt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zorg ervoor dat de eieren en boter op kamertemperatuur is en zet alles klaar

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Vet het bakpapier in en bestuif het geheel met wat cacaopoeder (tik het overtollige poeder eruit).
2. Zeef bloem, cacaopoeder, natriumbicarbonaat, bakpoeder en zout in een schaal. Zet apart.
3. Klop de boter luchtig op middelhoge snelheid, ongeveer dertig seconden. Giet geleidelijk de suiker erbij en klop tot je een luchtige, lichtgekleurde massa hebt, ongeveer vijf minuten. Klop de eieren er één voor één doorheen, telkens de tijd nemend tot elk ei goed verwerkt is. Klop vanille-, en amandelextract erdoor.
4. Klop de bloem en crème frache in drie delen op lage snelheid door de boter. Begin en eindig met de bloem, waarbij je telkens tussen elke beurt door met je pannenlikker het beslag naar de onderkant van de schaal schraapt.
5. Klop de koffie door het beslag.
6. Schep het beslag in de bakvorm. Bak de cake ongeveer drie kwartier, tot een satéstokje in het midden van de cake gestoken er weer droog uitkomt. Laat de cake tien minuten afkoelen in de vorm. Haal een mespunt langs de rand en til de cake uit de vorm. Leg de cake op een rooster en laat hem geheel afkoelen (ongeveer een uur).

Serveertip

Extra lekker met chocoladefrosting en bramen!

Bron

Kookboek Taart! Spectaculaire taarten maak je zelf



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nadino
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top