Broccoli-courgette taart met pijnboompitten

  • Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Broccoli-courgette taart met pijnboompitten

    Broccoli-courgette taart met pijnboompitten

    Broccoli-courgette taart met pijnboompitten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 Courgette, 150 gr. broccoli, 100 gram geraspte oude kaas, 6 plakjes diepvries bladerdeeg (ontdooid), 4 eieren, 3 el pesto, 2 dl (slank)room, 50 gram pijnboompitten, zout, peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 631,27 kcal
Koolhydraten 25,54 g
Eiwitten 23,34 g
Vetten 47,61 g
Benodigdheden
Taartvorm, deegroller

Bereidingswijze

- verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de courgette in plakjes. Kook de groenten in ca. 3 minuten beetgaar en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
- verwarm de over voor op 200 graden. Vet een taart of springvorm in (ca 24 cm).
- rooster de pijnboompitten en laat ze afkoelen.
- leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze, op wat bloem, uit tot een ronde lap van ca. 27 cm.
- bekleed de vorm met het bladerdeeg, prik met een vork enkele gaatjes in de deegbodem en strooi 1/3 van de kaas over de bodem.
- verdeel de courgette en de broccoli over het deeg, strook hier weer 1/3 van de kaas en de helft van de pijnboompitten over.
- klop de eieren los met de room en de pesto en voeg naar smaak zout en peper toe.
- schenk het eimengsel over de vulling en best rijk ook de deeg rand met het eimengsel
- strook de rest van de kaas en pijnboompitten over de vulling
- bak de taart in ca. 45 minuten bruin en gaar in de oven.

Bron

recept van mijn moeder :-)

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Sannu_ avatar
Sannu_

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten