Hapjes met tijm
- Europees, Borrelhapje
- 30-60 min.
Ingrediënten 8 personen
100 g zacht boter (plus wat extra)250 g diepvriesbladerdeeg, ontdooid
1 teen knoflook, uitgeperst
1 tl citroensap
1 tl gedroogde tijm
Zout en peper
Voorbereiding
1. verwarm de oven voor op 200°C. Vet een bakplaat licht in met boter.
Bereidingswijze
2.Bestuif uw werkvlak met bloem. Rol het deeg uit tot een ronde lap van 25 cm doorsnee. Snijd deze in 8 punten.
3.Vermeng in een kom de boter met de knoflook, het citroensap en de tijm. Voeg wat zout en peper toe.
4.Bestrijk elke deegpunt met een beetje tijmboter.
5.Rol elke deegpunt op als een croissant, te beginnen vanaf het breedste gedeelte.
6.Schik de vormpjes op de ingevette bakplaat en plaats deze afgedekt 30 minuten in de koelkast.
7.Sprenkel een beetje koud water over de bakplaat : zo zal in de oven stoom ontstaan, waardoor de vormpjes mooi uitrijzen.
8. Bak de hapjes 10-15 minuten in de oven, tot ze goudbruin en mooi uitgerezen zijn.
Bron
Partyhapjes
Serveertip
Tip van de kok
Gedroogde kruiden hebben een krachtiger aroma dan verse; daarom zijn ze uitermate geschikt voor deze hartige koekjes. U kunt ook andere gedroogde kruiden gebruiken : rozemarijn, salie of gemengde kruiden.