Kip tikka masala

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 12-04-2013

Een lekker pittig kipgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
6 tenen knoflook uit de knijper
4 theelepels fijn geraspte gember
4 theelepels turmeric
2 theelepels garam masala
2 theelepels koriander
2 theelepels komijn
31/2 dl volle yoghurt
½ eetlepel zout
900 gram kipfilet, overlangs door midden gesneden
3 eetlepels olie
1 kleine ui in dunnen plakjes
1 blikje tomatenpuree
6 kardamon zaden, gekeusd
½ theelepel chilivlokken
1 blik tomaten
5 dl kookroom
Fijn gesneden koriander
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

• Doe de knoflook, de turmeric, garam masala, de coriander en de komijn in een kleine kom.
• Roer de yoghurt, zout en de helft van het kruidenmengsel door elkaar en voeg de kip toe en zorg de kip bedekt is met de marinade. Dek af en zet het voor 4-6 uur koud weg.

Bereidingswijze

• Verhit de olie in een grote zware pan op een middelhoog vuur. Voeg de ui, de tomatenpuree, de cardemonzaden en de chilivlokken toe. Roer totdat de tomatenpuree begint te kleuren en de ui zacht is (ongeveer 5 minuten)
• Voeg het overgebleven kruidenmengsel toe en laat dit kleuren (ongeveer 4 minuten)
• Kneus de tomaten met de steel van een pollepel en voeg ze toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en blijf roeren tot de saus dikker wordt
• Voeg de room toe, laat de saus sudderen tot hij dikker wordt, 30-40 minuten
• Zet de grillpan op het vuur en grill de kipfilet aan beide kanten, ze hoeven niet gaar te worden op de grillpan.
• Snij de kip in hapklare brokken en voeg ze bij de saus. Laat het 8 tot 10 minuten suderen tot de kip gaar is

Bron

Epicurious

Serveertip

Serveer met rijst en koriander

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten