Pasta met wortel, prei en spekjes

  • Italiaans,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-04-2013

Heerlijke romige pasta waarvoor je niet lang in de keuken hoeft te staan!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gram spaghetti
1 grote winterpeen
1 grote prei
250 gram spekreepjes
1 kleine boursin (80 gram)
1 kleine crème fraîche (125 ml)
300 a 400 ml groentebouillon
geraspte kaas
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 999,06 kcal
Koolhydraten 92,32 g
Eiwitten 35,23 g
Vetten 50,85 g
Benodigdheden
Grote pan
Steelpan
Hapjespan of Braadpan

Voorbereiding

Grote pan met water en zout opzetten.

Steelpan met 500 ml water en 1 groentebouillon-tablet opzetten.

Prei schoonmaken en in dunne ringen snijden

Winterpeen schoonmaken en in dunne reepjes snijden.

Bereidingswijze

Pasta koken zoals op verpakking

In braadpan spekjes uitbakken.
Spekjes in een bakje doen; bakvet behouden.
In vet peen en prei paar minuutjes bakken.
Vervolgens 300 a 400 ml bouillon erbij en aan de kook brengen. Bouillon beetje op gevoel doen. Saus moet niet te dun worden.
Paar minuten laten doorkoken. Groentes niet te zacht laten worden.
Vuur lager zetten en achtereenvolgens crème fraîche en boursin toevoegen en goed doorroeren en warm laten worden. Spekjes erbij en op smaak brengen met zwarte peper (en eventueel nog wat zout).
Pasta afgieten en serveren met de saus.
Lekker met geraspte kaas erover!

Bron

Mama

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten