banoffeetaart

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-04-2013

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Voor het deeg
• 250 gram bloem
• 50 gram suiker
• 125 gram boter in blokjes
Voor de vulling
• 125 gram suiker
• 250 ml room
• 4 rijpe bananen (in plakjes)
• Sap van 1 citroen
• 300 ml slagroom
Voor de topping
• chocoladekrullen smaak naar keuze.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote kom
houten lepel
26cm bakblik rond
sauspan
lepel

Bereidingswijze

Meng voor het deeg de bloem en de suiker in een grote kom. Voeg de klontjes boter toe, en kneed alles snel door elkaar om deeg te maken.
Bekleed het bakbil met een rand deeg van 2 a 3cm hoog. Zet het 30 minuten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden.
Bak het deeg 20 tot 30 minuten. Laat vervolgens afkoelen.
Smelt voor de vulling de suiker in een pannetje (met een héél klein beetje water) en karamelliseer het een beetje. Giet de room erbij. Breng het aan de kook en laat zachtjes koken tot het wat dikker word. (het word niet heel erg dik) en laat het heel iets afkoelen.
Bestrijk de plakjes banaan met het sap van de citroen, en leg ze in het deeg. Giet de karamelroom over de banaan. Zet de taart in de koelkast om goed af te koelen. (ik had 2 uren gedaan, maar iets langer mag wel)
Voor het opdienen klop je de slagroom stijf en verdeel je deze over de taart. Vervolgens strooi je de chocoladekrullen erop.

Bron

www.dream-cake.nl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten