perfecte brownies

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-04-2013

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-185g ongezouten boter (melkerijboter)
- 185g donkere chocolade van goede kwaliteit
- 85g gewone bloem
- 40g cacaopoeder
- 50g witte chocolade
- 50g melkchocolade
- 3 grote eieren
- 275g fijne suiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Boter in stukjes snijden en au bain Marie (of op het zachtste/kleinste vuur) laten smelten met de donkere chocolade die je ook in stukjes hebt gehakt.
Ondertussen de witte en melkchocolade in stukjes hakken. De bloem samen met het cacaopoeder zeven.
De eieren samen met de suiker met de mixer gedurende een 5-tal minuten tot een romige, luchtige massa kloppen (milkshake-achtige structuur).
Als de chocolade en boter gesmolten zijn, even omroeren en laten afkoelen tot kamertemperatuur. Dan dit mengsel bij het eier/suikermengsel voegen en met de spatel zachtjes omroeren tot het mengsel een egale kleur heeft. Dan het bloem/cacaopoedermengsel opnieuw zeven boven het chocolademengsel mengsel en opnieuw zachtjes omroeren. Als alles gemengd is, stoppen met roeren; niet "overroeren". De lucht moet er goed in blijven. Dan de chocoladestukjes erbij doen en/of gehakte nootjes.
Een niet al te grote bakvorm (ong. 20x20cm) bekleden met aluminiumfolie en de folie lichtjes inboteren. Het mengsel erin storten en goed uitsmeren. Een 30-tal minuten op 160 graden in de oven zetten (ik dacht op hetelucht). Als de tijd om is, even met de bakvorm schudden. Als de brownie nog een beetje "wobbelt", moet je het terug in de oven zetten. Je kan er ook een tandenstoker in steken (in het midden). Als er nog nat deeg aan hangt, nog even verder laten bakken.

Bron

www.dream-cake.nl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten