Vrijgezellen soep.

  • Frans, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-04-2013

Een heerlijk soepje, snel,gemakkelijk en zeer smakelijk. Ik heb het recept via mijn Pa van Opa. Hij brouwde dit mengsel na het overlijden van Oma.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 ui gesnippert,
1 teen knoflook geperst,
1 cup gerookte spekblokjes,
handvol vermicelli,
ca. 30 gram boter,
ca. 30 gram bloem,
maggi,
zout en peper.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

bak in een klontje boter het gesnipperde uitje glazig, voeg de spekblokjes en de knoflook toe en bak het geheel enkele minuten op een laag vuur. Voeg de vermicelli toe en laat even meebakken.
Voeg dan de bloem toe en laat het even onder goed roeren meebakken zodat de meelsmaak geëlimineerd wordt.
Voeg heet water toe totdat er een gebonden soepje ontstaat.
Naar smaak zout en peper toevoegen en mogelijk een bouillonblokje.
Een kwartiertje laten sudderen en klaar is kees.

Bron

van Opa.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten