Verrukkelijke aardappelen uit de oven
- Europees,
- 30-60 min.
Een verrukkelijk aardappelgerecht. Past ook prima in de lichte keuken.
Ingrediënten 4 recipe.people
Circa 1 kg aardappelenOlijfolie
Knoflook (3 teentjes of meer)
Peper
Zout
Ketjap
Chilipoeder
Paprikapoeder (eventueel pikant)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 264,33 kcal |
Koolhydraten | 52,27 g |
Eiwitten | 5,43 g |
Vetten | 2,58 g |
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 220 graden.
Aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden ter grootte van een dobbelsteen.
In een kom scheut olijfolie schenken
Circa 2 eetlepels ketjap toevoegen
Knoflook hierin uitpersen
Flink wat Chili en paprikapoeder toevoegen (circa 4 theelepels)
Peper en zout naar smaak toevoegen.
Alle ingrediënten goed door elkaar roeren. Aardappelblokjes toevoegen en goed doorroeren.
Bereidingswijze
Spreid de aardappelblokjes uit over een bakplaat met bakpapier.
Bak de aardappelen in ongeveer 40 minuten bruin. Halverwege de blokjes even keren.
Serveertip
Heerlijk met vis, biefstuk, varkenshaas etc. en een frisse salade.