Rode curry met kip en boontjes
- Indiaas, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 09-04-2013
Ingrediënten 4 personen
2 rode pepers1 stengel citroengras (sereh)
2 tl suiker
2 sjalotten, gehalveerd
1 el zonnebloemolie
1 el vissaus (flesje 250 ml)
1 el gemalen koriander (ketoembar)
3 tenen knoflook
2 cm verse gember (zakje 150 g), geschild
250 ml kippenbouillon heet (van tablet)
1 blik kokosmelk (400 ml)
350 gram kippendijen
2 rode paprika`s in reepjes
300 g sperziebonen, schoongemaakt
Benodigdheden
keukenmachineBereidingswijze
1. Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveerde pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken en doe in de keukenmachine.
2. Snijd de uiteinden van het citroengras en verwijder het buitenste blad. Snijd in stukken en doe bij de peper.
3. Voeg de suiker, vissaus, olie, knoflook, sjalotten, gember en koriander toe. Maal in ca. 2 min. tot een dikke pasta. De curry is nu klaar voor verder gebruik.
4. Fruit de rode currypasta 5 min. in een hapjespan zonder olie of boter, zodat de smaken vrijkomen. Roer regelmatig. Voeg de bouillon en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur doorkoken.
5. Snijd ondertussen de kip in stukjes. Voeg met de paprika en sperziebonen toe aan de curry en laat op middelhoog vuur in 20 min. garen. Schep regelmatig om.
Bron
Allerhande 4 2013
Serveertip
Lekker met basmatirijst en papadums.
Laatste reacties
Ik kwam dit recept tegen op een andere pagina. Lijkt me lekker Joyce. Neem dus mee. Je hoort natuurlijk wat ik er van vond. Groetjes, Petra
Hoi Joyce , dit recept ziet er ook HEEL LEKKER ut , neem ik dus graag van je mee. Groetjes, Hedy
Hoi Joyce, vanavond dan eindelijk dit recept gemaakt. Ik heb er nog wel een extra schep bruine suiker aan toegevoegd en de saus wat gebonden. Maar het was heerlijk! Geen kant en klare currypasta kan er tegenop! Groetjes, Heleen