Ciabatta caprese

  • Italiaans,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 09-04-2013
  • Ciabatta caprese

    Ciabatta caprese

    Ciabatta caprese

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- ciabatta (om zelf af te bakken)
- 2 Romatomaten
- 2 bollen mozzarella
- groene pesto
- 1 teentje knoflook
- verse basilicum
- peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op het aantal graden aangegeven op de verpakking van de ciabatta. Snijd de ciabatta horizontaal door de helft. Snijd de tomaten en de mozzarella in plakken. Snijd het knoflookteentje doormidden en verwijder de schilletjes.

Bereidingswijze

Besprenkel de ciabatta met wat water. Leg de twee helften van de ciabatta met de snijkant naar beneden in de oven. Zodra de baktijd verstreken is wrijf je de beiden snijkanten van de ciabatta in met de knoflook. Voor iedere helft een half teentje. Smeer daarna op beide kanten een laagje groene pesto. Op de onderste helft van de ciabatta leg je de plakken tomaat, gevolgd door de plakken mozzarella. Bestrooi de mozzarella met peper en zout. Bedek alles met een paar blaadjes verse basilicum. De bovenste helft van de ciabatta er weer opleggen en snijd het brood verticaal doormidden. Eet smakelijk!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten