Voorgerecht van mozzarella, aardbei en tomaat

  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 09-04-2013

Licht voorgerecht in een frisse combinatie
Zomers.

Deel dit recept

Ingrediënten
- 2 bollen mozzarella di bufala
- 16 kleine aardbeien
- 16 cherrytomaatjes
- zout, liefst fleur de sel
- olijfolie, extra vergine
- een paar roze peperkorrels
- een paar blaadjes bsilicum, in stukjes
- frambozenazijn of balsamico-azijn
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in plakken. Verdeel de mozzarella over vier borden.
2. Snijd de aardbeien in tweeën en doe ze in een schaal. Snijd de tomaatjes ook in tweeën en doe ze bij de aardbeien. Bestrooi ze met een beetje zout en peper en maak ze nat met een paar druppeltjes olijfolie. Meng voorzichtig en proef of er nog wat bij moet. Verdeel de aardbeien en tomaatjes langs de mozzarella op de bordjes.
3. Maak de salade af door een paar druppeltjes olijfolie over de mozzarella te sprenkelen. Neem een paar roze peperkorreltjes tussen je vingers en plet ze en verdeel ze over de mozzarella en het fruit. Verdeel de basilicum erover en druppel wat balsamico- of frambozenazijn over de salade. Serveer meteen.

Bron

Dorie Greenspan - internet

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten