koffie walnoten taart

  • Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 09-04-2013
  • koffie walnoten taart

    Koffie walnoten taart

    Koffie walnoten taart

Heerlijke koffie taart met walnoten.

Deel dit recept

Ingrediënten 14 personen
175 g boter, in blokjes, zacht, plus extra voor het invetten
• 75 g walnoten, plus wat extra
• 175 g suiker
• 3 eieren, geklopt
• 150 g zelfrijzend bakmeel
• ½ tl bakpoeder
• 50 ml koude espresso

Koffievulling
• 65 g boter, in blokjes, zacht
• 125 g poedersuiker
• 40 ml sterke espresso

Koffieglazuur
• 100 g poedersuiker
• 20 ml sterke espresso
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 352,17 kcal
Koolhydraten 39,88 g
Eiwitten 4,93 g
Vetten 18,78 g
Benodigdheden
2 springvormen 20 cm

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet 2 taartvormen van 20 cm in doorsnee in en bekleed ze met bakpapier. Vermaaltwee derde van de noten in de keukenmachine tot poeder. Klop de boter en suiker tot een licht en romig mengsel. Klop er geleidelijk de eieren door. Voeg daarna de gemalen walnoten toe en roer ze erdoor.Spatel het meel, het bakpoeder en een snufje zout er door, tot alles net vermengd is. Hak de rest van de walnoten in stukjes en roer ze door het cakebeslag, samen met de espresso. Verdeel het mengsel over de taartvormen en bak de cakes 20–25 minuten, tot ze lichtbruin zijn en een houten prikker die je in het midden steekt er schoon uitkomt. Laat de cakes 5 min. afkoelen in de vorm. Plaats ze dan op een rooster en laat ze helemaal afkoelen.

Bereidingswijze

Doe de boter voor de taartvulling in een kom. Zeef de poedersuiker erboven en klop tot een luchtig mengsel.
dit duurt 10 min.
Klop dan de koffie erdoor.
Zeef voor het glazuur de poedersuiker boven een kom en klop de koffie erdoor om een dik, glad glazuur te krijgen. Leg een van de cakes op een schaal en besmeer hem met de koffievulling. Leg de tweede cake erop en verdeel het glazuur erover. Versier de cake met de extra walnoten

Bron

jamie magazine

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

DekkersMenge avatar
DekkersMenge 11-01-2014

inderdaad behoorlijk zoet maar na een dagje staan wordt deze alleen maar lekkerder met wat aanpassingen kan dit zeker een toppertje worden

DekkersMenge avatar
DekkersMenge 11-01-2014

inderdaad behoorlijk zoet maar na een dagje staan wordt deze alleen maar lekkerder met wat aanpassingen kan dit zeker een toppertje worden

DekkersMenge avatar
DekkersMenge 11-01-2014

inderdaad behoorlijk zoet maar na een dagje staan wordt deze alleen maar lekkerder met wat aanpassingen kan dit zeker een toppertje worden

DekkersMenge avatar
DekkersMenge 11-01-2014

behoorlijk zoet maar dat trekt meer in de taart na een dagje staan, met wat aanpassingen kan het een toppertje worden

martinvaningen avatar
martinvaningen 24-12-2013

veel te zoet, deze taart bestaat voor 50% uit suiker!

martinvaningen avatar
martinvaningen 24-12-2013

deze taart is wel erg zoet: een pond suiker op een taart van ongeveer 1 kilo, je proeft dus alleen maar zoet, jammer van de ingredienten, een hap genomen en toen weggegooid :o(

martinvaningen avatar
martinvaningen 24-12-2013

deze taart is wel erg zoet: een pond suiker op een taart van ongeveer 1 kilo, je proeft dus alleen maar zoet, jammer van de ingredienten, een hap genomen en toen weggegooid :o(

martinvaningen avatar
martinvaningen 24-12-2013

deze taart is wel erg zoet: een pond suiker op een taart van ongeveer 1 kilo, je proeft dus alleen maar zoet, jammer van de ingredienten, een hap genomen en toen weggegooid :o(

martinvaningen avatar
martinvaningen 24-12-2013

deze taart is wel erg zoet: een pond suiker op een taart van ongeveer 1 kilo, je proeft dus alleen maar zoet, jammer van de ingredienten, een hap genomen en toen weggegooid :o(

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten