Tjap tjoy met gegrilde zalm
- Aziatisch,
- 20-30 min.
- Geplaatst op 09-04-2013
Kun je naar eigen inzicht aanpassen.
Ingrediënten 2 personen
1 Wortel1 groene Paprika
1 rode punt Paprika
1/2 Komkommer
1 Courgette
6 teentjes Knoflook
1 Ui
Zonnebloemolie
1 el Suiker
2 el Ketjap Manis
400 ml Kippenbouillon
1 stuk Zalm
150 gr Rijst (Padan of Basmati)
Benodigdheden
GrillpanPlankje
Mes
Voorbereiding
Schil de wortel en snij in reepjes de paprika ook. Dunne reepjes voor de komkommer en courgette. De ui in vieren en dunne plakken. De knoflook hakken.
Bereidingswijze
Verhit de zonnebloemolie in de wok en bak de knoflook, paprika en ui. Voeg de wortel, courgette en de komkommer toe. Meng alles goed onder elkaar en voeg de suiker, sojasaus en bouillon toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat alles op `n laag vuurtje 3 min. door koken. Verwarm de grillpan voor. Traceer de zalm in dunne plakken. Bestrijk de zalm met olie en grill de zalm 1 min. aan maar 1 kant. Verdeel de zalm over de tjap tjoy en serveer met rijst.
Bron
smulweb/en van mij
Laatste reacties
Leuk dat je het wilt proberen zal zeker smaken. groetjes Tilly
Lekker recept, ik ga het zeker een keerttje maken, groetjes Susan