Pepersteak met gebakken champignons
- Nederlands,
- 20-30 min.
Als je voor meerdere personen wilt, pak je grotere hoeveelheden
Dit is zoals ik het lekker vind je kunt het altijd nog aanpassen aan je eigen smaak.
Ingrediënten 2 recipe.people
2 grote Steaks1 el Bonte Peper
Olijfolie
klontje Room Boter
Kurkuma-, kerrie-, paprika-, gember-, knoflookpoeder Kruidenzout
400 gr Champignons
1 Ui
6 teentjes Knoflook
Olijfolie
1 klontje Bleu Band
1 scheut Cherry (medium)
Nootmuskaat-, gember-, knoflookpoeder
gedroogde Dill en Basilikum
1/2 kruiden Bouillonblokje
`n klein bosje verse Bieslook
`n beetje Maismeel
150 gr Rijst
Benodigdheden
RijstkokerWok
Grillpan
Mes
Plankje
Voorbereiding
Alles snijden en klaar zetten. Kneus de peper in de vijzel of met deegroller en doe deze in een diep bord.
Bereidingswijze
Draai de biefstukken om en om door de peper en strooi dan de poeders erover. Zet ondertussen de rijstkoker aan. Smelt de room boter in de grillpan en voeg de olijfolie erbij. Bak de steaks in 3 a 4 min om en om medium gaar en goudbruin. Als het steak op een hoog vuur staat kan de wok met olijfolie en bleu band op een ander vuur. Fruit ui en knoflook goudbruin dan de champignons en gesneden bieslook erbij samen met de gedroogde kruiden, poeders en 1/2 kruiden bouillonblokje. Als de champignons gaar zijn (als ze bruin worden) `n flinke scheut cherry erbij en dit nog even pruttelen laten. Als alles nog te nat is binden met `n vorkje maismeel. (droog eroverheen strooien en er onder roeren).
Bron
van mij /24 kitchen