Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Pepersteak met gebakken champignons

Pepersteak met gebakken champignons

Door: Tilly64

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-04-2013

Ingrediënten 2 personen


2 grote Steaks
1 el Bonte Peper
Olijfolie
klontje Room Boter
Kurkuma-, kerrie-, paprika-, gember-, knoflookpoeder Kruidenzout

400 gr Champignons
1 Ui
6 teentjes Knoflook
Olijfolie
1 klontje Bleu Band
1 scheut Cherry (medium)
Nootmuskaat-, gember-, knoflookpoeder
gedroogde Dill en Basilikum
1/2 kruiden Bouillonblokje
`n klein bosje verse Bieslook
`n beetje Maismeel

150 gr Rijst


Verder heb je nodig


Rijstkoker
Wok
Grillpan
Mes
Plankje

pepersteak met champignons en rijst
pepersteak met champignons en rijst

Als je voor meerdere personen wilt, pak je grotere hoeveelheden
Dit is zoals ik het lekker vind je kunt het altijd nog aanpassen aan je eigen smaak.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Alles snijden en klaar zetten. Kneus de peper in de vijzel of met deegroller en doe deze in een diep bord.

Bereidingswijze

Draai de biefstukken om en om door de peper en strooi dan de poeders erover. Zet ondertussen de rijstkoker aan. Smelt de room boter in de grillpan en voeg de olijfolie erbij. Bak de steaks in 3 a 4 min om en om medium gaar en goudbruin. Als het steak op een hoog vuur staat kan de wok met olijfolie en bleu band op een ander vuur. Fruit ui en knoflook goudbruin dan de champignons en gesneden bieslook erbij samen met de gedroogde kruiden, poeders en 1/2 kruiden bouillonblokje. Als de champignons gaar zijn (als ze bruin worden) `n flinke scheut cherry erbij en dit nog even pruttelen laten. Als alles nog te nat is binden met `n vorkje maismeel. (droog eroverheen strooien en er onder roeren).

Bron

Van mij /24 kitchen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Tilly64
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top