Fantastisch gemarineerde lamskoteletten

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-04-2013
  • Fantastisch gemarineerde lamskoteletten

    Fantastisch gemarineerde lamskoteletten

    Fantastisch gemarineerde lamskoteletten

  • Fantastisch gemarineerde lamskoteletten

    Fantastisch gemarineerde lamskoteletten

    Fantastisch gemarineerde lamskoteletten

Eerlijk gepikt uit kookboek van Yotam Ottolenghi. Hemelse marinade, mals vlees, stevig glas wijn, lekker met een geurige couscousschotel en/of met pitabrood en http://www.smulweb.nl/recepten/1411685/Rode-bieten-dip-met-hazelnoten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Het vlees
1 kg lamskoteletten (of 1 hele lamsrack van ca. 1 kg)

voor de marinade:
20 gram platte peterselie
30 gram muntblaadjes
30 gram koreanderblaadjes
4 koflooktenen geperst
15 gram verse gember, geschild en in dunne plakjes
3 spaanse pepers, zaadlijsten verwijderd, in stukjes gesneden
0,5 theelepel zout
50 ml citroensap
60 ml sojasaus
120 ml zonnebloemolie
3 eetlepels honing
2 eetlepels rodewijn azijn
4 eetlepels water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grill-pan en oven

Voorbereiding

Indien hele lamsrack, met scherp mes, eerst in gelijke koteletten verdelen

Snijd het meeste vet van de koteletten en leg ze in een plastic mengkom (in ieder geval geen metalen kom)

Meng alle overige ingredienten met elkaar in een keukenmachine of foodprocessor tot een marinade en giet deze over de lamskoteletten zodat ze helemaal bedekt zijn

Plaats de kom, afgedekt in een koeling en laat minimaal een nacht marineren

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden C en verwarm een grillpan

Haal de koteletten uit de mengkom en veeg met je (schone) vingers de overtollige marinade er vanaf en vang deze op in de mengkom.

Grill de koteletten op hoge temperatuur voor ca. 2 minuten per kant en plaats ze dan over in een ovenschaal en laat nog verder garen in de oven voor nog (voor well-done)ca. 15 minuten, voor medium ca. 10 minuten voor rare kan je de extra ovengaring overslaan

Ondertussen de overgebleven marinade in een klein pannetje opwarmen en over de gare koteletten gieten

Bron

Yotam Ottolenghi

Serveertip

lekker met een kruidige couscous, bijvoorbeeld: http://www.smulweb.nl/recepten/1401298/Israelische-couscous-met-tomaat-courgette-en-kikkererwten

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mikoo avatar
mikoo 19-11-2013

Ik heb het slechts 2,5 uur laten marineren en toch was het over heerlijk. De combinatie met de kruidige couscous een bietendip en zelfgemaakte hummus met turks brood maakte het geheel helemaal af!

Otjepotje avatar
Otjepotje 12-04-2013

het water loopt me nu al in de mond! jammer dat het een nacht moet marineren..... Ga het zeker binnenkort klaarmaken. Groet, Ot

zomaareenbezoeker avatar
zomaareenbezoeker 11-04-2013

Lijkt me erg lekker, heb ik van je meegenomen. Groetjes, Ineke

orphan avatar
orphan 11-04-2013

Hoi Sudumer bedankt voor je recept ga het zeker een keer maken Groetjes judith

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten