1. Home
  2. Recepten
  3. pitabroodjes

pitabroodjes

  •  , Brood
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-04-2013

Ingrediënten 4 personen




pitabroodjes
pitabroodjes

Ingrediënten
Porties: 10
450 g witte bloem
1 tl zout
½ tl basterdsuiker
1 zakje instantgist, circa 7 g
300 ml lauw water, of zoveel als nodig is

Bereidingswijze
Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 2 uren 30 minuten
1.Bloem en zout boven een kom zeven en suiker en gist erdoor roeren. In het midden een kuiltje maken en daar het water in gieten. Eerst met een vork en later met de hand kneden tot een zacht deeg ontstaat. 2.Het deeg op een licht bebloem oppervlak leggen en in ong. 10 minuten tot een elastisch deeg kneden. In een licht ingevette kom legge, afdekken met een theedoek en 1-1 1/2 uur op een warme plek tot verdubbeld volume laten rijzen. Het gerezen deeg opnieuw op het werkblad leggen en de lucht eruit kloppen. 2-3 minuten kneden, in 10 porties verdelen en elke portie tot een bal vormen. Elke bal uitrollen tot een ovaal van ong. 5 mm dik en deze op een bebloemd oppervlak bij kamertemperatuur ong. 30 minuten laten rijzen. 3.De oven voorverwarmen op 230°C/gasstand 9. 3 bakplaten met antiaanbaklaag (of 3 bebloemde bakplaten) in de oven schuiven en ong. 5 minuten laten opwarmen. Leg de pitabroodjes op de hete bakplaten en bak ze in 8-10 minuten stevig en goudbruin. 4.Uit de oven nemen, op een rooster leggen en laten afkoelen. Warm serveren of bij later gebruik onder de grill opnieuw opwarmen. De broodjes kunt u het best op de dag van de bereiding eten, maar ingepakt in folie zijn ze 1-2 dagen houdbaar.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bron

All recipes



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ClaudiaCakes


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ClaudiaCakes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top