Linzensoep
- Mediterraan, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 07-04-2013
Heerlijk gevulde soep als hoofdgerecht voor 2-3 pers. of voor meer personen als voorgerecht.
Ingrediënten 2 personen
linzen (uit blik of gedroogde rode linzen voor de lange versie)handje wortels
2 tomaten
1 ui
teen knoflook
1/2 courgette
1 groentebouillon blokje
stokbrood
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 756,36 kcal |
Koolhydraten | 125,27 g |
Eiwitten | 40,12 g |
Vetten | 5,11 g |
Benodigdheden
keukenmachine/staafmixerVoorbereiding
Was de groenten, pel de knoflook en snijdt alles in stukjes. Zet 0,5 liter water op in de waterkoker
Bereidingswijze
Bak de ui in olijfolie fruitig, voeg de rest van de groenten en knoflook toe en bak ze kort in de pan. Stoof het daarna nog zo`n 5 minuten met de pan op de deksel. Schenk het gekookte water op de groenten tot ze net onder staan. Voeg de linzen toe (heb 3/4 blik gebruikt) en het bouillonblokje. Laat de soep 15-20 minuten koken. Beetje paprikapoeder erbij. Voldoende af laten koelen, daarna pureren in de keukenmachine. Voor gebruik soep weer opwarmen. Eventueel naar smaak zout/peper toevoegen.
Bron
Bodie Boost
Serveertip
Lekker met stokbrood en tomaatjes.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties