Linzensoep

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-04-2013

Heerlijk gevulde soep als hoofdgerecht voor 2-3 pers. of voor meer personen als voorgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
linzen (uit blik of gedroogde rode linzen voor de lange versie)
handje wortels
2 tomaten
1 ui
teen knoflook
1/2 courgette
1 groentebouillon blokje
stokbrood

Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 756,36 kcal
Koolhydraten 125,27 g
Eiwitten 40,12 g
Vetten 5,11 g
Benodigdheden
keukenmachine/staafmixer

Voorbereiding

Was de groenten, pel de knoflook en snijdt alles in stukjes. Zet 0,5 liter water op in de waterkoker

Bereidingswijze

Bak de ui in olijfolie fruitig, voeg de rest van de groenten en knoflook toe en bak ze kort in de pan. Stoof het daarna nog zo`n 5 minuten met de pan op de deksel. Schenk het gekookte water op de groenten tot ze net onder staan. Voeg de linzen toe (heb 3/4 blik gebruikt) en het bouillonblokje. Laat de soep 15-20 minuten koken. Beetje paprikapoeder erbij. Voldoende af laten koelen, daarna pureren in de keukenmachine. Voor gebruik soep weer opwarmen. Eventueel naar smaak zout/peper toevoegen.

Bron

Bodie Boost

Serveertip

Lekker met stokbrood en tomaatjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten