Varkenshaasjes in Bladerdeeg

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

4 st varkens haas zonder punt
± 300 gr. Rauwe ham
gewelde pruimen
± 10 plakjes bladerdeeg
eierdooier
olie / boter / zout / vers gemalen peper / mosterd
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


Bak de haasjes kort rondom aan, haal ze uit de pan en smeer ze als ze afgekoeld zijn in met mosterd vermengd met zout en peper.
Leg ze vervolgens op de dakpansgewijs neergelegde rauwe ham, en leg daar boven op de gewelde pruimen, vouw de ham dicht.
Rol vervolgens het bladerdeeg uit en leg daar de pakketjes op, vouw het bladerdeeg goed dicht ( bevochtig eventueel de randen van het bladerdeeg ) leg ze op bakpapier in de koeling.
Verwarm de oven voor op 220 °C
Besmeer de haasjes met het losgeklopte eigeel en bak ze in circa 20 min. af.
Serveer met sperziebonen, doperwten of broccoli

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jean10 avatar
jean10

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten