Mediterrane vis uit de oven

  • Mediterraan, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Mediterrane vis uit de oven

    Mediterrane vis uit de oven

    Mediterrane vis uit de oven

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 koffielepels Olijfolie
1 hele Rode ui, fijn gesnipperd
4 hele Tomaten, in vieren
2 eetlepels Tijm, gehakt 2 plakjes Bacon
300 g Roodbaars, rauw, (2 filets)
1 eetlepel Tomatenpuree
1 koffielepel Citroenrasp
6 Olijven, zwarte, in schijfjes gesneden
Peper, zwart
Zout
2 eetlepels Basilicum, vers, gehakt (en wat extra voor de garnering)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 325,99 kcal
Koolhydraten 11,23 g
Eiwitten 36,25 g
Vetten 14,09 g
Benodigdheden
Ovenschaal

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190 ˚C. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Doe de ui, tomaten en tijm in de ovenschaal.


Leg de bacon op een schone snijplank. Leg beide visfilets op een plakje bacon. Bestrijk de filets met tomatenpuree, bestrooi met wat citroenrasp, de olijven en basilicum. Vouw de bacon om de vis zodat het mooie pakketjes worden.

Bereidingswijze

Leg de vispakketjes bovenop het ui-tomaatmengsel in de ovenschaal. Kruid met wat peper en zout, bedek de schaal met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven. Haal de folie vervolgens van de schaal en laat nog eens 10 minuten bakken tot de bacon bruin is

Bron

Weightwatchers

Serveertip

Garneer met wat basilicum en serveer met bijvoorbeeld peultjes.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

planco avatar
planco

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten