Pikante Aziatische gehaktballen
- Aziatisch, Bijgerecht
- 20-30 min.
Een heerlijk pittig Aziatisch balletje wat het heel goed doet bij je hutspot, raapstelenstamppot of stamppot rauwe andijvie. Natuurlijk ook zo erg lekker, gewoon als snack. Door er kleinere balletjes van te maken heb je een leuke Oosterse borrelsnack, heel veelzijdig dus.
Ingrediënten 4 personen
500 g half om half gehakt2 witte boterhammen, zonder korst
2 el ketjap manis
1 el sambal oelek
1 cm verse gember, geschild en geraspt (of 1 t gemberpoeder)
2 tenen knoflook (fijn)
1 t korianderpoeder
2 el gebakken uitjes
1 ei losgeklopt
Zeezout
Zwarte peper
Zonnebloemolie of arachide (pinda)olie
Benodigdheden
koekenpan of braadpan
Bereidingswijze
Besprenkel het brood met wat water en knijp het uit. Doe het gehakt in een kom met de rest van de ingrediënten en het brood en kneed het met je hand goed doo elkaar. Maak er dan 6 ballen van. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de balletjes rondom aan. Giet er een beetje water bij en laat ze in 20 minuten op laag vuur zonder deksel, gaar bakken.
Serveertip
Lekker bij stamppotten of als borrelsnack, op brood of zomaar.