Pikante Aziatische gehaktballen

  • Aziatisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Pikante Aziatische gehaktballen

    Pikante Aziatische gehaktballen

    Pikante Aziatische gehaktballen

Een heerlijk pittig Aziatisch balletje wat het heel goed doet bij je hutspot, raapstelenstamppot of stamppot rauwe andijvie. Natuurlijk ook zo erg lekker, gewoon als snack. Door er kleinere balletjes van te maken heb je een leuke Oosterse borrelsnack, heel veelzijdig dus.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g half om half gehakt
2 witte boterhammen, zonder korst
2 el ketjap manis
1 el sambal oelek
1 cm verse gember, geschild en geraspt (of 1 t gemberpoeder)
2 tenen knoflook (fijn)
1 t korianderpoeder
2 el gebakken uitjes
1 ei losgeklopt
Zeezout
Zwarte peper
Zonnebloemolie of arachide (pinda)olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

koekenpan of braadpan

Bereidingswijze

Besprenkel het brood met wat water en knijp het uit. Doe het gehakt in een kom met de rest van de ingrediënten en het brood en kneed het met je hand goed doo elkaar. Maak er dan 6 ballen van. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de balletjes rondom aan. Giet er een beetje water bij en laat ze in 20 minuten op laag vuur zonder deksel, gaar bakken.

Serveertip

Lekker bij stamppotten of als borrelsnack, op brood of zomaar.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten