Pikante Aziatische gehaktballen

  • Aziatisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-04-2013
  • Pikante Aziatische gehaktballen

    Pikante Aziatische gehaktballen

    Pikante Aziatische gehaktballen

Een heerlijk pittig Aziatisch balletje wat het heel goed doet bij je hutspot, raapstelenstamppot of stamppot rauwe andijvie. Natuurlijk ook zo erg lekker, gewoon als snack. Door er kleinere balletjes van te maken heb je een leuke Oosterse borrelsnack, heel veelzijdig dus.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g half om half gehakt
2 witte boterhammen, zonder korst
2 el ketjap manis
1 el sambal oelek
1 cm verse gember, geschild en geraspt (of 1 t gemberpoeder)
2 tenen knoflook (fijn)
1 t korianderpoeder
2 el gebakken uitjes
1 ei losgeklopt
Zeezout
Zwarte peper
Zonnebloemolie of arachide (pinda)olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan of braadpan

Bereidingswijze

Besprenkel het brood met wat water en knijp het uit. Doe het gehakt in een kom met de rest van de ingrediënten en het brood en kneed het met je hand goed doo elkaar. Maak er dan 6 ballen van. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de balletjes rondom aan. Giet er een beetje water bij en laat ze in 20 minuten op laag vuur zonder deksel, gaar bakken.

Serveertip

Lekker bij stamppotten of als borrelsnack, op brood of zomaar.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

inekevlaskamp avatar
inekevlaskamp 17-04-2013

Ga het binnenkort maken ben benieuwd ,want het klinkt erg goed.Groetjes Ineke

melissa1972 avatar
melissa1972 10-04-2013

Gisteren gemaakt en ze waren zalig!

Anton1953 avatar
Anton1953 08-04-2013

Ik heb deze meegenomen, lijkt me heerlijk bij de maaltijd of als snack

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 07-04-2013

Nou deze wil ik ook wel eens uitproberen, altijd lekker, die balletjes. Thankx groetjes Wilmie

Joyce1956 avatar
Joyce1956 07-04-2013

Hoi Alex. Ik heb dit lekkere receptje meteen meegenomen. Groetjes Joyce

estherbakermans avatar
estherbakermans 07-04-2013

heey alex ook dit ziet er goed uit natuurlijk kan je met gehakt eindeloos je gang gaan toch is er altijd voorkeur voor een bal die er voor de een uitspringt voor de ander weer een anderen tenminste zo gaat dat in mijn gezin wel heb ik een vraag aan jou waarom neemt iedeern altijd wit brood? ik eet altijd bruin brood donker met pitten enz enz dus dat doe ik dan ook in de ballen omdat ik dat in huis heb wat is het verschil? gr esther

Purrie avatar
Purrie 07-04-2013

Lekker! Hihi je maakt ze op precies dezelfde manier als ik het al jaren doe... alleen doe ik er geen brood door, het plakt door de ketjap en sambal en ei best wel aan elkaar. Neem ze altijd mee op reis, als kleine balletjes dan, lekker voor de hartige trek.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten