1. Home
  2. Recepten
  3. Likeur
  4. Sake
  5. Drie variaties van exotische saucijzenbroodjes !

Drie variaties van exotische saucijzenbroodjes !

  • Fusion, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-04-2013

Ingrediënten 10 personen



Verder heb je nodig


Bakplaat, bakpapier


Mini saucijzen

heerlijke hapjes met 3 soorten vulling.

heerlijke hapjes met 3 soorten vulling.

Heel leuk om te maken en ze zijn allemaal vreselijk lekker ! Je kunt er ook mini`s van maken en ze bij de borrel eten of op feestjes/buffetten. Dan heb je heerlijke hapjes waar je mee scoort. Succes is dus gegarandeerd. De inspiratie komt uit een boek, maar heb er mijn eigen draai aan gegeven.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Saucijzenbroodjes met Japans gehakt

500 g gehakt half-om-half
1 rol bladerdeeg (diepvries)
1 rode ui gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
½ rode peper, gehakt en ontzaad
50 g ingelegde sushigember, gehakt
2 el sojasaus
2 el sake (Japanse rijstwijn)
1ei
3 el paneermeel

Bak de ui, knoflook, peper en sushigember in een beetje olie en blus het geheel af met de sake en soja. Laat het mengsel afkoelen. Meng het door het gehakt en voeg het ei en de paneermeel toe. Het gehakt is nu klaar voor de saucijzenbroodjes.

Algemene bereiding:

Saucijzenbroodjes zijn heel gemakkelijk te maken. Verwarm de oven voor op 220 °C en laat het bladerdeeg ontdooien. Bestuif het aanrecht en een deegroller met wat bloem. Rol het bladerdeeg wat uit, zodat het straks mooi rijst. Snijd een stukje deeg af ter grootte van een enveloppe en leg een lepel gehakt in het midden. Deegplakje dichtvouwen en druk de plakjes deeg goed vast met je handen. Of je verspreid de vulling over de lengte in het midden, vouwt het dicht, weer goed aandrukken en dan met een scherp koksmes in gelijke stukjes snijden zodat je mini hapjes krijgt. Herhaal dit proces met verschillende soorten gehakt als vulling. Bestrijk de `broodjes` met wat eigeel, leg ze op een met bakpapier bekleed rooster en bak de saucijzenbroodjes 20 tot 25 minuten in de oven tot ze mooi bruin zijn.

Saucijzenbroodjes met Marokkaans gehakt

500 g gehakt half-om-half
1 rol bladerdeeg (diepvries)
1 ei
2 tenen knoflook, geperst
50 g rozijnen
50 g pijnboompitten
50 g gedroogde pruimen
3 el paneermeel
2 el ras el hanout (= Marokkaanse kruiden)
1 el gembersiroop

Hak de rozijnen, pijnboompitten en de gedroogde pruimen grof. Meng ze met alle andere ingrediënten en kneed goed door. Het gehakt is nu klaar voor de saucijzenbroodjes.

Saucijzenbroodjes met Italiaans gehakt

500 g gehakt half-om-half
1 rol bladerdeeg (diepvries)
1ei
2 tenen knoflook, geperst
40 g zwarte olijven
40 g pijnboompitten
40 g zongedroogde tomaten
handje basilicum
3 el paneermeel
Beetje zout

Snijd de zwarte olijven, zongedroogde tomaten en de basilicum fijn. Meng het geheel met de pijnboompitten. Voeg hier het gehakt, het ei, de knoflook en het paneermeel aan toe. Het gehakt is nu klaar voor de saucijzenbroodjes.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Als broodje of hapje/borrelhapje/minisnack.

Bron

Kookboek Keurslagerij voor de vulling en aangepast



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top