Varkenshaas gevuld met kruidenkaas verpakt in courgette
- Fusion,
- 30-60 min.
- Geplaatst op 06-04-2013
In de lente (als het dat nog wordt) is dit een leuk recept. Maak je varkenshaasje eens anders op de zondag en vul hem met verse kruiden en verpak hem in courgette ! Echt een heel leuk en lekker cadeautje op je bord wat je alvast doet denken aan de zomer.
Ingrediënten 4 personen
2 varkenshaasjeszout en versgemalen peper
olijfolie
50 g gemengde verse tuinkruiden zoals tijm, peterselie, basilicum, bieslook
75 geraspte jong belegen kaas
1 tl mosterd
1 flinke courgette
Zeezout
Zwarte peper
Benodigdheden
Keukenmachine, kaasschaaf, braadsleeBereidingswijze
Snijd de varkenshaasjes over de lengte 2 cm diep in zodat je ze kan vullen. Zorg dat de uiteinden dicht blijven! Bestrooi de haasjes rondom met zout en peper. Meng de kruiden, kaas en mosterd in de keukenmachine tot een pasta. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de courgette in de lengte door en schaaf er dunne plakken van met de kaasschaaf. Leg de varkenshaasjes met de inkeping naar boven tegen elkaar aan in een braadslee en vul ze met de kruidenpasta. Vouw nu de plakken courgette om de varkenshaas heen en zorg ervoor dat de uiteinden steeds onder het vlees gevouwen zitten zodat alles goed op zijn plaats blijft. Bak de haasjes in circa 30 minuten bruin en gaar. Laat afgedekt nog 5 minuten rusten en snijd de haasjes dan in dikke plakken.
Bron
Kookboek Keurslagerij en aangepast
Serveertip
Lekker met gebakken aardappelen of baby kriel.
Laatste reacties
Ik bewaar hem even. Vind het ook weer eens wat anders.
leuk recept, bedankt voor het delen gr. Susan
een leuk idee alex is weer eens wat anders dan spek eromheen gr esther