Vegetarische linzenmaaltijdsoep

  • Vegetarisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-04-2013
  • Vegetarische linzenmaaltijdsoep

    Vegetarische linzenmaaltijdsoep

    Vegetarische linzenmaaltijdsoep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
50 g plantaardige margarine;
1 rode ui gesnipperd;
1 teen knoflook fijngehakt;
2 winterpenen in plakjes;
2 stengels bleekselderij in stukjes;
2 cm gember geschild en in dunne plakjes;
naar smaak koriander gemalen;
naar smaak komijn gemalen;
naar smaak kurkuma gemalen;
200 g rode linzen;
6 tomaten in stukken;
2 groentebouillontabletten;
100 g spinazie;
4 el sojayoghurt.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Smelt de margarine in een soeppan. Fruit hierin de ui, knoflook, wortel en bleekselderij.
2 Stoof de groenten 10 min. zachtjes, tot de wortel zacht is.
3Snijd de tomaten in grove stukken.
4Los de bouillon op in 1 liter water en breng samen met de tomaten aan de kook.
5Doe de gember, eventueel de rode peper en de linzen bij de groenten in de pan.
6Voeg vervolgens de koriander, komijn en kurkuma naar smaak toe (ca. 1 tl) en bak 1 min. mee. Schep er vervolgens de bouillon met tomaten door.
7Breng de soep, onder regelmatig roeren, aan de kook. Laat de soep ca. 10 min. koken, tot de linzen gaar zijn.
8Roer de spinazie erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 kommen en roer er met een vork per bord 1 el yoghurt door.

Bron

Jumbo

Serveertip

oedingswaarde p.p.
34 g koolhydraten
330 kcal
12 g vet
14 g eiwit

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten