Paddenstoelenclafoutis
- Frans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 06-04-2013
Ingrediënten 4 personen
Voor de clafoutis:250 g champignons
250 g kastanjechampignons
1 teentje knoflook
125 g gerookte spekblokjes
olijfolie
2 tl Italiaanse kruiden
1 el bloem
4 eieren
75 g Parmezaanse kaas geraspt
250 ml kookroom
ciabatta
Voor de salade:
1 el honing
2 el olijfolie extra vergine
0.5 sinaasappel
3 roma tomaten
75 g gedroogde vijgen
125 g rucola
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de champignons in dunne plakken. Pel en snijd de knoflook fijn. Verwarm een pan en bak de spekblokjes in ca. 5 min. krokant. Voeg een scheutje olijfolie, champignons, knoflook en de Italiaanse kruiden toe aan de pan met spekjes en bak in ca. 6 min. gaar. Breng op smaak met een beetje peper. Meng in een kom met behulp van een garde de bloem, eieren, Parmezaanse kaas en de kookroom door elkaar. Meng de gebakken champignons door het mengsel. Schenk het mengsel in een met olie ingevette ovenschaal. Schuif in de oven en bak de clafoutis in ca. 20 min. gaar. Meng de honing, olijfolie extra vergine en het sap van de sinaasappel met elkaar. Breng de dressing op smaak met een beetje zout en peper. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de vijgen in dunne repen. Meng de rucola, tomaten en vijgen door de dressing. Snijd de ciabatta in plakken.
Bron
Jumbo
Serveertip
Verdeel de paddenstoelenclafoutis en de salade over de borden. Serveer het brood erbij.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties