Koolrabischnitzel met kruidensaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-04-2013

een heel lekker vegatarisch gerecht, ook als je eens wat minder vlees wilt eten, mis je zo echt niet, en het is nog licht ook, dus weinig kcalc.

Deel dit recept

Ingrediënten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer

Bereidingswijze


    Schil de koolrabi`s en snijd ze in ca. 8 even dikke plakken. kook de plakken in ca. 10 minuten gaarin water met wat zout. Laat ze uitlekken en afkoelen. Bewaar het kookvocht
  1. Spoel de kruiden af. haal de kervelblaadjes van de takjes. Snijd de dille fijn en knip de tuikers van de bodem. kook 2 eieren hard. laat ze schikken en pel ze.
  2. Kluts 1 ei en breng het op smaak met zout en peper. meng het paneermeel met het amandelschaafsel. haal de koolrabiplakken achereenvolgens door 3-4 eetlepels bloem, het geklopte ei en het amandelmengsel. Druk de panade goed aan. Verhit 2 el olie in een pan met dikke bodem. Bak daarin de schnitzels op matig vuur aan weerszijden goudbruin.
  3. Verhit het braadvet, voeg 2 el bloem toe en fruit hem kort aan, roer er de melk en 250ml van het koolrabivocht doorheen en laat hen 5 miuten zachtjes koken. roer de kruiden erdoor, maar laat iets over voor garnering. Pureer de saus kort.Breng op smaak met zout en peper.
  4. Hak 1 gekookt ei grof en snijd het andere in partjes.Maak de borden op met de koolrabischnitzels, de kruidensaus en de eipartjes. Bestrooi het gerecht met ei en garneer het met de overgebleven kruiden.

Bron

In een special van koken en genieten

Serveertip

lekker met aardappelpuree

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten