1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Laagjestaart met advocaat

Laagjestaart met advocaat

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-04-2013

Ingrediënten 16 personen


3 eieren, zout, 175 gr suiker, 2 zakjes vanillesuiker (ca 16gr), 75 gr bloem, 30 gr cacao, 2 tl bakpoeder, 6 blaadjes gelatine, 650 ml slagroom, 200 ml advocaat, ca. 1 el gehakte pistachenoten (ik heb toch iets meer gebruikt)_, 15 gr melkchocolade


Verder heb je nodig


Bakvorm 26 cm doorsnede, bakpapier, spuitzak, diepvrieszakje


Laagjestaart met advocaat
Laagjestaart met advocaat

Bereidingstijd ca. 1 uur en 15 minuten.
Baktijd ca. 20-25 minuten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1: Verwarm de oven voor (elektrisch: 175C/hetelucht: 150/gas: stand 2). Bekleed de bodem van een springvorm (26cm) met bakpapier. Splits de eieren. Klop het eiwit met 2 el water en een snufje zout stijf en klop er geleidelijk 125 gr suiker doorheen. Klop de eierdooiers er een voor een doorheen. Zeef de bloem, cacao en het bakpoeder over het eimengsel en spatel het erdoorheen. Strijk het beslag in de springvorm. Bak 20-25 minuten in de oven. Laat afkoelen.

Bereidingswijze

2: Snijd de taartbodem horizontaal door. Sluit de ring van de springvorm om de onderste bodem.
Week 4 blaadjes gelatine in koud water. Klop 400 ml slagroom stijf en klop er geleidelijk 50 gr suiker en 1 zakje vanillesuiker doorheen. Verwarm 50 ml advocaat. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de advocaat. Roer er 2-3 geklopte slagroom doorheen en klop het advocaatmengsel door de overige geklopte slagroom. Strijk het mengsel over de onderste taartbodem. leg de bovenste bodem erop en zet ca.2 uur in de koelkast.
3: Klop 250 ml slagroom stijf. Bestrijk de taart rondom met 1/3 van de slagroom. Doe de helft van overige slagroom in een spuitzak met een kleine spuitmond en spuit daarmee een toefjesrand op de taart.
4: Week 2 gelatineblaadjes in koud water. Verwarm 150 ml advocaat. Knijp de gelatineblaadjes uit en los op in de advocaat. Laat ca. 5 minuten afkoelen en verdeel het mengsel over de taart. Hak de chocolade grof en doe in een diepvrieszakje. Sluit goed af en leg het in heet water zodat de chocolade smelt. Snijd een zeer klein hoekje van het zakje en versier de advocaatlaag met de chocolade. Zet ca. 2 uur in de koelkast.
5: verwijder de taartring. bestrijk de taartrand met de overige slagroom en druk de gehakte pistachenootjes er tegen aan.

Serveertip

Taart is goed in te vriezen.

Bron

Koken & Genieten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van party_party


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van party_party
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top